SCEPTIC.com.ua

Новости и Аналитика.

Дитина пізнає світ у казці

By on 20.06.2016

Чомусь так повелось, що казка сприймається багатьма людьми як щось несерйозне, і більш за все вона спрямована для стимулювання розвитку та самореалізації дитини. Однак, дитяча література несе у собі велику цінність, адже саме через казку дитина пізнає світ, отже казка виконує повчальну роль. Книги для дітей молодшого віку пронизані чарівністю, однак практично у кожному оповіданні присутні нотки моралі, котрі показують дитині норми поведінки у суспільстві.

Діти дуже люблять фантазувати, і дитячі книжки покликані дати можливість дитині пізнати світ. Методом гри, або ж читанням можна також заохотити дитину і до навчання та інших видів діяльності. Однак, для дітей дошкільного віку книжки для дітей допоможуть зрозуміти суть того чи іншого предмету, тобто по суті, казки відіграють пізнавальну роль.

Книги для дітей шкільного віку та книги для підлітків представляють собою уже більш серйозну дитячу літературу, це можуть бути фантастичні оповіді, або ж детективи, історичні романи, та ін. У цьому віці дитина уже може обрати для себе конкретний напрям літератури, та читати із задоволенням. Отже, можна із впевненістю сказати, що дитячі книжки дарують дитині можливість відкрити новий та цікавий світ, а отже привчати до читання дітей потрібно змалечку.

Джерело: osnovypublishing.com


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *